Ingredienser:

2 hummer af 500-600 g eller 6 store jomfruhummer
3 majskolber
3 avocadoer
2 skalotteløg flækkes på lang
1 fed hvidløg
1 lime
lidt frisk koriander
evt lidt finthakket jalapenochili
1 håndfuld majskerner til popcorn
olivenolie
salt og peber
citronsaft
50 g smør
solsikkeolie
Tortillachips

Tænd grillen, giv majs lidt olivenolie og salt, grill dem sammen med løgene, til begge dele har fået masser af farve, gerne lidt brændte. Lav i mellemtiden en grov guacamole af avocado, lime, hvidløg, chili og lidt koriander. Når majs og løg er færdige, så tag dem af grillen.

Smid 2 spsk solsikke olie i en gryde over høj varme, tilsæt majskernerne og læg låg på. Fjern gryden fra blusset, når majsene er færdige med at poppe. Flæk hummerne på langs og fjern tarm og mavesæk, krydr den med salt og peber og pensl kødsiden med lidt olivenolie. Grill hummer 5 minutter på skalsiden og 1 minut på kødsiden (3 min og 30 sek for jomfruhummer).

Skær kernerne af de to majs og smid dem i en blender/foodprocessor sammen med de grillede løg og smørret, blend til en grov puré og hold den lun i en lille gryde. Krydr popcornene med masser af salt. Anret majspuré, guacamole og en grillet hummerhale på tallerknen, drys popcorn udover og kerner fra den sidste grillede majs. server Tortillachips on the side

PS. Billedet er lidt misvisende, der er ikke nok hummer på retten og den er ikke grillet – note to self værd ikke fedtet med hummer!!

Ekstra luksus: Smelt 50 gr smør i en gryde med lidt hummerrester, lad smørret komme op og brune, si hummerresterne fra og vend smørret i popcornene.

Alternativ: Retten fungerer også godt med grillede kammuslinger

Vin: Vil egentlig gerne drikke øl eller cocktail til – gerne classic Margarita med Casa Noble Blanco Tequila, Cointreau og lime, se opskrift andetsteds på hjemmesiden. Californisk Chardonnay fra Heitz eller Walter Hansel vil passe godt til både majs, hummer og det brunede smør og fedmen i Guacamole.