Verdens bedste carpaccio

Verdens bedste carpaccio

En festlig Vinpusher klassiker, perfekt til nytårsaften eller til frokost nytårsdag. Drik en saftig rødvin til, den smager herligt til Cesanese del Piglio fra Abbia Nova, Los Arroyuelos fra Las Pedreras eller Fleurie fra Didier Desvignes.

 

Vinpusherens carpaccio
til 4 personer - arbejdstid 30-45 minutter

250 g frossen oksemørbrad
Olivenolie
Salt og peber
4 spsk hjemmelavet mayonnaise 
1 spsk pureret rødbede
1 tsk trøffelpurée
1 spsk rygeost
1 spsk crème fraiche 38%
1 tsk revet peberrod
4 spsk finthakket bagt eller syltet rødbede
2 spsk finthakket cornichon
4 store spsk hjemmelavede croutoner (stegt gyldne i andefedt eller olivenolie, det sidste minut med 1 fed knust hvidløg og 1 spsk frisk timian; dryp af på køkkenrulle og krydr med salt)
Revet Arla Unika Havgus (eller parmesan)
Frisk brøndkarse

 

Lad oksemørbraden tø op et par timer, og skær den herefter i ultra tynde skiver og placer dem på fire tallerkner. Dryp med olivenolie og krydr med salt og peber. Rør 2 spsk mayo sammen med rødbedepuré, rør de andre 2 spsk mayo sammen med trøffelpuréen, og rør endelig rygeost, crème fraiche og peberrod sammen.

Put de 3 dressinger i hver sin sprøjtepose/plasticpose, og fordel små dutter af alle 3 ud over kødet. Drys finthakket rødbede, cornichon og croutoner udover og pynt med revet ost og brøndkarse.

Godt nytår!

Tilbage til blog