Min oplevelse af verdens byer hænger næsten altid sammen med hvor god maden og restaurantscenen er i de pågældende byer. Derfor står London og New York øverst på listen over byer jeg har lyst til at besøge igen og igen, små gastronomiske hot spots som Monforte d’Alba i Piemonte eller Beaune i Bourgogne har også meget at byde på, men mine forventninger til South Beach Miami var minimale.

South Beach lever op til alle fordommene omkring dekadent amerikansk livstil. Det er på mange måder en skrækkelig by med overdreven materialisme, hundredvis af superbiler, silikone, botox og masser af fulde og dumme turister. Store kontraster mellem rig og fattig, og mange ulykkelige skæbner. Samtidig er det en sjov by med fantastisk strand og klima, fede art deco bygninger og masser af aktivitetsmuligheder, og så spiser man forbandet godt i South Beach – hvis man altså kigger sig for.

Efter en uge i South Beach var jeg dybt overrasket alsidigheden og niveauet på restaurantscenen. Her er mine favoritter:

 

Kong River House
Fremragende moderne asiatisk restaurant med afsæt i køkkenerne omkring Mekongfloden. Autentisk krydring, gode appetizers, salater og curryretter og et af de steder, hvor jeg har lyst til at smage alt på menuen. Cool sted og meget rimelige priser. Drik øl og cocktails, maden er for stærk til vin. http://www.khongriver.com/

 

Bazaar – by José Andrés
Über cool restaurant på de meget eksklusive SLS-Hotel på Collins Avenue. Jose Andres er en af USA store kokkeprofiler med restauranter i LA, Miami og Las Vegas. Bazaar byder på et eklektisk mix af traditionelle spanske tapas, moderne spansk køkken og småretter med inspiration fra både Østen og Caribien. Tastingmenuen til 100 dollars er et scoop og giver et sjovt og varieret indtryk af de mange forskellige køkkener. Prøv i øvrigt deres Nitrogen Caparinha – det er verdens bedste slushice.
http://www.thebazaar.com/south-beach-the-bazaar

Yardbird Southern Table and Bar
Af samme kompetente bagmænd som Kong River House. Fedt sted med focus på traditionel sydstatsmad i let moderniserede fortolkninger. Deviled Eggs, Mama’s Chicken Biscuits, Shrimp n’ Grits og Southern Ribs er eksempler på de autentiske, fyldige og no nonsense retter lavet på gode råvarer, som serveres i rustikke gryder og på store spækbrædder. Det er rigtig comfort food og så er der masser af god øl, spændende cocktails og et kæmpe udvalg af Bourbon og Rye Whiskey i baren.
http://runchickenrun.com/

BLT Steak
Elegant og klassisk steakhouse på det hyggelige og meget eksklusive The Betsy Hotel. Virkelig god sushi og raw bar til at pirre appetitten inden en stor beskidt Angus bøf grillet ved næsten 900 grader celsius. Bestil bord udenfor og nyd udsigten og al aktiviteten på Ocean Drive.
http://www.thebetsyhotel.com/restaurants/blt-steak-en.html

Catch
You either love it or hate it. Meget Miami agtigt sted på Collins Avenue med tårnhøj musik og smukke mennnesker, om end de færreste var “naturligt” smukke. Se og bliv set, sjovt en enkelt aften og så var maden faktisk glimrende. Især de lidt utraditionelle sushi-rolls og de asiatisk inspirerede appetizers. Drik øl og cocktails.
http://emmgrp.com/restaurants/catch-miami/

Shake Shack
Verdens bedste burger! Danny Meyers New Yorker burgerkæde er også nået til South Beach. Jeg kan ikke nævne en bedre burger, fritterne er fremragende, dekadente shakes og sundaes, god øl og en kuvertpris for en menu, dessert og øl under 100 kr. Godt vi ikke har sådan en i Århus, så vejede jeg 20 kg mere…
http://www.shakeshack.com/