Verdens bedste Bolognese, i hvertfald Højbjergs bedste, tager lidt ekstra tid, men lav altid 2,3 eller 4 dobbelt portion, så der er mad til fryseren.

Jeg bruger den som almindelig kødsovs, til lasagne, Canneloni, med grillede auberginer og gratineret med parmesan, til kartoffel mos og eller shepards pie.

800 g Osso Buco
300 rodfrugter i små tern
1/2 fl. fornuftig rødvin
olivenolie
2 spsk smør
1 finthalkket løg
3 fed hvidløg, knust
3-4 laurbærblade
1-2 tørrede chilier
1 stor dåse koncentreret tomat
vand
salt og peber
skallen af 1 citron
1 bundt bredbladet persille delt i stilke oog blade

Skær fedtet fra Osso Buco’en og skør tødet i grove tern. Brun kødet og marvbenene i en støbejernsgryde i olivenolie og smør. Det skal gøres i små portioner, så kødet ikke koger. Brun herefter grøntsagerne i gryden og læg kød og marvben tilbage i gryden. tilsæt laurbær, chili, hvidløg,, tomatpuré, rødvin, saltm peber og finthakket persille stilk. Høld vand på så det godt og vel dækker. Bring i kog og lad simre ved lavest blus i minimum 5-6 timer (gerne 10-12 timer) og top evt op med lidt vand i ny og næ og smag til til sidst.

Server med pasta efter lyst og drys med finthakket persille og citronskal over ved servering

Drik kraftig Barbera, Sangiovese eller en frugtig Nebbiolo til