Ordentlig toast er næsten lige så godt som god Burger, og det er nemmere lave. Det er brun mad, som ikke vinder Instagram priser, men det er fan’me hyggeligt. Jeg drikker øl til, gerne IPA ( det drikker jeg til alt) eller prøv en mørkere ale til Steak Sandwich’en f.eks. Mikkeller Astleys Amber Ale eller Vesterbro Brown Ale.

 

Steak Sandwich

2 personer:
4 skiver mørkt hvedebrød
3-4 løg skåret i tynde ringe
smør
Olivenolie
2 spsk god balsamico
250-300 gr ribeye eller flank steak
2 spsk trøffelmayo ( hjemmerørt mayo rørt op med 1 tsk trøffelpurée)
4 skiver lagret Cheddar
salt og peber

Evt. 2 spejlæg

Steg løgringene i smør til de er godt brune/karamelliserede, krydr med salt og peber, tilsæt balsamico og lad koge helt ind.
Krydr bøffen med salt, steg den i olivenolie og lidt smør ved hård varme, vend den hvert minut og giv den i alt 2 min på hver side. Krydr med friskkværnet og lad den hvile 15 min.
Smør 2 skiver brød med trøffelmayo, læg en skive cheddar ovenpå, skær bøffen i tynde skiver og fordel ovenpå de to skiver brød (dryp evt. kødsaften udover de to resterende skiver brød). Fordel løgene ovenpå kødet, slut af med en skive cheddar og den sidste skive brød. Steg dem i en toaster til brødet er sprødt og osten er smeltet, server evt med et spejlæg.

 

Classico

2 personer
4 skiver godt lyst surdejsbrød
2 spsk klassisk dansk sennep
100 g kogt skinke
6-8 skiver stegt bacon
4 hakkede cornichoner
1 rødløg i strimler
2 skiver lagret cheddar
2 skiver emmenthaler
ketchup to taste
røget paprika

Smør to skiver brød med sennep, fordel cornichoner udover, læg cheddar ovenpå, efterfulgt af skinke, bacon, emmenthaler, løg og drys med paprika. Smør den sidste skive med ketchup og læg låget på. Steg dem i en toaster til brødet er sprødt og osten er smeltet