Den ultimative kombination part I

Home/Alle indlæg, Mad/Den ultimative kombination part I

Den ultimative kombination part I

Jeg har gennem 3 bøger og godt 10 år jagtet de ultimativve kombinationer af mad og vin. Nogle gange kikser det og andre gange, så rammer man det magiske match. Dem er der forhåbentlig en del af i VINPUSHEREN, en af de allerbedste combo’er er:

Ravioli af comtéost, svampe, bouillon og hasselnøddermed Rully 1. Cru “La Pucelle”, Albert Sounit

 

Facts: Forret/mellemret
Sværhedsgrad 2/5
Pris pr. kuvert: 25-35 kr.

 

300 g lagret Comtéost ( i et kvadratisk stykke på ca. 8X8 cm)
500 g rengjorte svampe (gerne karljohan eller kantareller)
3 dl god hønsefond Olie og smør til stegning
1 fed knust hvidløg
1 lille bundt finthakket bredbladet persille
Salt og peber
½ dl hvidvin
1 dl piskefløde
2 spsk hakkede ristede hasselnødder
Revet skal af en usprøjtet citron,

Skær osten i så tynde skiver som muligt, i alt 16 stykker. Gøres bedst på en pålægsmaskine eller med en meget skarp ostehøvl. Stil osten på køl. Stil 4 dybe tallerkener ind i en 90 grader varm ovn Kom halvdelen af svampene i en gryde med fonden, og lad det simre sagte. Rist den anden halvdel af svampene på en meget varm pande i halvt olie og halvt smør. Tilsæt hvidløg og halvdelen af persillen, når svampene er godt gyldne. Krydr med salt og peber, og hæld hvidvinen ved. Lad hvidvinen koge ind, og tilsæt så fløden. Kog yderligere ind, smag til, og hold svamperagouten lun. Smag svampebouillonen til.

Tag tallerkenerne ud, og anret to skiver comté på hver tallerken. Læg en tsk svampefyld på hver skive ost, og læg en skive comté ovenpå. Hæld svampebouillonen over, og pynt med resten af persillen, hasselnødder og citronskal.

Server godt brød til.

Tip: Retten kan sagtens laves uden svampebouillon, så skal raviolierne bare gratineres med en bunsenbrænder eller 45 sekunder under grillen, inden der pyntes med nødder, persille og citron.

 

By |november 10th, 2013|Alle indlæg, Mad|1 Comment

About the Author:

Michael Poulsen
Vinpusheren, Michael Poulsen, er forfatter til de tre anmelderoste og prisvindende ”Vinpusher” kogebøger, og han har også skrevet artikler til en række danske medier. Michael har uddannet sig på the Wine and Spirit Education Trust i London og har arbejdet 15 år i vinbranchen. I dag driver Michael sin egen butik Vinpusheren i Højbjerg ved Århus.

One Comment

  1. Jakob 19. april 2014 at 12:29 - Reply

    Lavede det her i går til påskefrokost.. En helt utrolig ret. Svampene, osten, nødderne osv.. spiller perfekt sammen. Vi drak en Les Rouchettes Auxey-Duresses 2011 til. Fabelagtigt.

Leave A Comment

Denne hjemmeside bruger et par enkelte cookies til bl.a. statistik. Læs mere Det er OK