Så er mit Piemonte hus landet. Jeg har fulgt Giovanni Almondo og hans vine i en årrække, og altid været fascineret af den meget rene, saftige og frugtige stil. I sommers lykkedes det mig at få arrangeret et møde med Domenico Almondo og Sønnen Stefano, og vinene levede op til mine forventninger, og vi blev enige om at starte samarbejde.

Stødte første gang på navnet Giovanni Almondo hos Hotel Grappolo D’Oro i Monforte d’Alba. Den kyndige vintjener Stefano var meget begejstret for Almondo’s vine og mente, at Almondo laver områdets bedste Arneis. Roero Arneis Bricco del Ciliegie som vinen hedder figurer på langt de fleste af de gode restauranter i Piemonte, men de røde er mindst ligeså interessante.

Stilen er for de rødes vedkommende er saftig, ren og frugtdrevet. En blødere og mere frugtdrevet version af Nebbiolo end man ser i Barolo. Tilgangen til vinfremstillingen er delvis moderne med mellemlang temperaturstyret gæring på 10-15 dage, og delvis lagring på små nye fade.

De hvide især Bricco del Ciliegie er gode til et bredt udvalg af antipasti og lette/sarte retter med fisk og skaldyr. De Nebbiolo baserede røde er glimrende kødvine især til rødt oksekød, kalv og lettere vildt, og Barbera’en er fremragende til kraftige pastaretter eksempelvis min 12 timers Bolognese.

Holder italiensk fest lørdag, hvor vi skal have torskecarpaccio med oliven, tomat og pistachie til Arneis og Grillet Aubergine med 12 timers Bolognese til Barbera’en – det skal nok blive et hit.

Er du interesseret i Almondos vine så send mig en mail på michael@vinpusher.dk eller besøg Bichel Vine eller Randers Vinhus, som begge forhandler nogle af vinene.

I parentes kan det nævnes, at anmelderne også er meget begejstrede for vinene:
“Giovanni Almondo is a reference-point producer for Arneis, Barbera and Roero. I am amazed this producer isn’t better known considering the high quality of the wines here” Robert Parker The Wine Advocate + konsekvent gode anmeldelser i Gambero Rosso, Duemilani og andre italienske guide.s