Old School kartoffelgratin

Home/Alle indlæg, Mad/Old School kartoffelgratin

Old School kartoffelgratin

Det er ikke sundt, det er ikke moderne eller politisk korrekt – men det smager sgu’ godt. Med lidt flid, fedt og snyd, så kan du løfte den klassiske kartoffelgratin til et nyt niveau.

Stor portion:
2 kg kartofler skåret i tynde skiver (gerne på mandolin
400 g revet ost ( gerne rester – gouda, cheddar og havgus blanding fungerede fint for mig)
4 dl sødmælk
1 dl fløde
3 knuste hvidløg
6 laurbær
2 Knorr hønsebouillonterninger
Salt og Peber

Kog mælk, fløde, hvidløg, laurbær og bouillonterninger forsigtigt op. Smør imens et stor ildfast fad med olivenolie og læg kartoflerne i lag, krydr forsigtigt med salt og peber og drys en lille smule ost mellem hvert lag. Slut af med et generøst lag ost og hæld forsigtig den varme mælk udover. Bag gratinen 70-80 min ved 170 grader varmluft. Lad gratinen sætte sig 5-10 min inden servering.

Fungerer godt til glaseret skinke, culottesteg eller grydestegt kylling, snakker godt med en syrlig grøn salat.

Vin: Lidt afhængig af kødvalg, men gratinen kræver et syrlig modspil så italiensk er et godt bud:. Sangiovese til skinken, Nebbiolo til Culotten eller intens tysk Spätburgunder til kyllingen.

About the Author:

Michael Poulsen
Vinpusheren, Michael Poulsen, er forfatter til de tre anmelderoste og prisvindende ”Vinpusher” kogebøger, og han har også skrevet artikler til en række danske medier. Michael har uddannet sig på the Wine and Spirit Education Trust i London og har arbejdet 15 år i vinbranchen. I dag driver Michael sin egen butik Vinpusheren i Højbjerg ved Århus.

Leave A Comment

Denne hjemmeside bruger et par enkelte cookies til bl.a. statistik. Læs mere Det er OK