Vi har lavet en nem og lækker menu til sommerfesten, du kan selv plukke i retterne eller lave det hele. Åbn en flaske vin og pimp lidt mens du laver mad, hele menuen kan laves på 1-2 timer, afhængig af hvor meget du drikker og hvor mange hjælpere du har. God Fest!
Hvis du er Wine Mail kunde, så passer flaskerne i Junikassen perfekt til menuen
- Spicy Nuts
- Sprøde fladbrød med hummus
- Vinpusherens Gaspacho
- Grillede Asparges med Gedefeta og græskarkerner
- Vinpusherens Carpaccio

Pris pr. pers.: 5-10 kr. Arbejdstid: 3 min.
200 g blandede mandler og nødder (hasselnød, cashew, pecan, peanuts etc.)
1 tsk piment de espelette eller ½ tsk tørret chili
1 tsk spiskommen
1 spsk fint havsalt
2 spsk olivenolie
Vend nødder og krydderier sammen i en skål, tilsæt olie og salt og vend det god sammen. Læg nødderne på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader indtil de er gyldne.
Pris pr. pers.: 10 kr. Arbejdstid: 15-20 min.

300 g kikærter
5 spsk tahine (olie/pasta af ristede sesamfrø)
saften fra 2 citroner
4-8 tynde arabiske fladbrød
neutral olie til friturestegning
4-6 fed hvidløg
2,5 dl olivenolie
1 dl af kogevandet
spidskommen og lidt chilipulver
havsalt og peber
Udblød kikærterne i vand natten over, og kog dem i frisk vand i godt to timer. Lad de kogte kikærter dryppe af, men gem lidt af kogevandet. Put kikærter, tahine, hvidløg, olivenolie og citronsaft i en blender/food processor og blend, til det har en lind konsistens. Juster smagen med tahine, salt, peber og citronsaft, og juster evt. konsistensen med lidt af kogevandet. Lad hummusen køle ned, den holder sig en uge eller mere i køleskabet. Skær fladbrødene ud i otte trekanter og frituresteg dem i olien, indtil de er lysebrune. Lad fladbrødene dryppe af på køkkenrulle og krydr dem med havsalt, spidskommen og chili og server dem sammen med hummussen.
Hummus smager også godt som dressing i pitabrød, som snack med godt brød og oliven til eller som tilbehør til stegt/grillet lam og ged.
OBS!
FLADBRØDENE KAN OGSÅ DRYSSES MED KRYDDERI-BLANDINGEN ZAHTAR, SOM LAVES AF 1 SPSK SUMAK, 1 SPSK TIMIAN, 1 SPSK RISTEDE SESAMFRØ OG 1 TSK HAVSALT

15 modne tomater
4 fed finthakket hvidløg
6 kviste frisk timian (kan i nødstilfælde erstattes med tørret)
masser af groft salt og friskkværnet peber
lidt olivenolie
Skær toppen af tomaterne og placer dem i et fad, drys hvidløg, timian, salt og peber udover tomaterne og hæld en anelse olivenolie udover hver tomat. Hvis tomaterne ikke er supermodne kan du hjælpe dem på vej med et lille drys sukker.
Bag tomaterne en god time i ovnen ved 170° Tag dem ud og blend dem grundigt. Smag saucen til med salt og peber og lad den køle ned inden du sætter den i køleskabet.
Pris pr. pers.: 20-25 kr. Arbejdstid: 10-15 min.
1 liter af ovenstående tomatsauce
1 agurk
1 grøn peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 rødløg
1 frisk chili ( efter temperament, jalapeno eller habanero er mine favoritter)
2 skiver gammelt brød
2 fed hvidløg
4 spk god olivenolie
1 spsk sherryeddike
1 tsk røget spansk paprika (Piementon La Verra)
havsalt og peber
Gem en ¼ del af alle grønsagerne og blend resten i den kolde tomatsauce, sammen med 2 spsk olie, sherryeddikke, det ene hvidløg og smag til med olie, eddike, salt og peber. Stil suppen på køl. Gnid brødet med det sidste hvidløg, skær brødet i tern og steg dem sprøde og gyldne i olivenolie, lad dem dryppe på køkkenrulle og krydr med salt. Hak den resterende del af grøntsagerne helt fint. Anret suppen i skåle, drys de finthakkede grønsager og croutonerne udover og dryp evt med lidt olivenolie
– med gedefeta, græskarkerner og syltet citron
Pris pr. pers.: 20-25 kr. Arbejdstid: 15-20 min.
600-800 g grønne asparges
150 g gedefeta eller Crotin de Chavignol
100 g ristede græskarkerner
skallen af en 1/2 syltet citron i små tern (kan erstattes af alm. citronskal)
4 spsk Olivenolie
2 spsk græskarkerne olie (kan erstattes af olivenolie)
1 tsk dijon sennep
1 spsk hvidvinseddike
salt og peber
Rengør aspargesene og tænd op for grillen eller en grillpande. Rør olierne, sennep og eddike sammen og smag til med salt og peber. Grill aspargesene et par min og vend dem i dressingen. Anret dem på et stort fad eller fire tallerkener og fordel feta, græskarkerner og syltet citron udover.
Man kan peppe salaten lidt op med friskkogte rejer eller lidt kyllingebryst i strimler. Salaten kan også bruges som tilbehør til et stykke dampet hvid fisk.