4 personer
Arbejdstid 15-20 min, kuvertpris 10,- kr.

Indkøbsseddel
250 g god tørret pasta gerne Tagliolini, linguini eller spaghetti
1 lille blomkålshoved
100 g mandler
2 spsk finthakket bredbladet persille

Øvrige ingredienser
1 fed knust hvidløg
smør og olivenolie
salt og peber
friskrevet parmesan efter smag og behag evt. lidt trøffelolie eller friskrevet trøffel

Fremgangsmåde
Skær stokken fra blomkålen og del hovedet i bittesmå buketter og hank mandler fint. Kog pastaen i saltet vand til den er al dente og sauter mellemtiden blomkålen i olivenolie og smør på en varm pande. Tilsæt mandlerne, når blomkålen har taget lidt farve, og sauter yderligere et par minutter. Tilsæt hvidløg og persille, og vendt den kogte pasta i. Tilsæt en ordentlig klump smør og smag til med salt, peber og parmesan og server straks.

Tips og tilbehør
Pimp evt. retten op med lidt trøffel eller trøffelolie. Kvaliteten af pastaen og parmesanen er afgørende for denne meget simple og superlækre ret.

Vin
En god Roero Arneis fra Piemonte vil gå rigtig godt til retten eller prøv en god Soave.
På rødvinssiden kunne en kølig Dolcetto eller en basis Barbera være vejen frem.