Min nyeste og mindste producent Cascina Ebreo laver blot 8.500 flasker om året, men det er tilgengæld 8.500 flasker meget usædvanlig vin, som stort set er totalt ukendt i det meste af verden, på nær på en håndfuld italienske toprestauranter i New York. Cascina Ebreo er stiftet af det schweiziske ægtepar Peter Weymer og Romy Gygax i midten af 1990’erne med målet om at lave karakterfulde og unikke Piemonte vine. Ejendommen råder over 2 hektar på den kendte Barolo mark Ravera i det kølige Novello, et område som spiller en vigtig rolle i topvine som Rinaldis Cannubi/Ravera og Sandrones Le Vigne, hvor druerne fra Ravera bidrager med elagance og kølig struktur. Cascina Ebreo har 1 hektar Nebbiolo her, 0,6 hektar Barbera og mest mystisk af alt 0,4 hektar Sauvignon Blanc og Semillon. Markerne dyrkes efter økologiske/ biodynamiske principper, alt arbejde foregår i hånden, der benyttes ingen pesticider eller plantegifte og man forsøge at skabe et modstandsdygtigt mikromiljø i vinmarken.

Både Barbera og Nebbiolo er forholdsvis klassiske vine med en meget fast og kølig struktur, selv om der er anvendt nye egefade i vinifikationen. Vinene laves med en lang gæringsperiode, hvor der anvendes ”pumpover” hver 3. time, også om natten. De færdige vine lagrer 21-30 måneder en blanding af barriques og 600 liters fade, og herefter yderligere 2-3 år på flaske inden de frigives. Hvidvinen er en af de mest særprægede hvidvine lavet med fadgæring, lang sur lie kontakt, hyppig battonage og lang tids flaskelagring. En kompleks og spændende hvidvin uden sidestykke

Nebbiolo’en er en top Barolo fra en topmark, men da Peter Weymer skulle have testet sin første årgang (97) af Barolo konsortiet, så blev den ufiltrerede vin ikke godkendt, da juryen mente at vinen var grumset (Torbido på italiensk). Peter blev stiktosset og har siden nægtet at sende sin vin ind til godkendelse. Han bruger den laveste af alle Italiens vinklas-sifikationer Vino Da Tavola (bordvin) og hans Barolo hedder stadig Torbido!