4 personer
Arbejdstid 15-20 min, kuvertpris 20-25 kr.

Indkøbsseddel:
200 g store grønlandske rejer
250 g (rengjort vægt) grønne asparges skåret i tynde stængler diagonalt
1/4 agurk flækket på langs, kerne fjernet og skåret i tynde skiver
et lille bund dild plukket i smu stykker
et groft brød

øvrige ingredienser
8 store spsk hjemmelavet mayo med masser af friskhakket dild
2-3 spsk god rapsolie
1 spsk citronsaft
havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Skær 8 skiver af brødet, rist eller grill dem og skær skorperne af. Mariner aspargesene i olie, citronsaft, salt og peber i 5 min. Vend derefter agurk, dild og rejer i. Smør en spsk mayo på hver skive brød og fordel asparges/rejeblandingen udover de 8 skiver brød.

Tips og Tilbehør
Gør evt rejemaden lidt festligere ved at blande grønne og hvide asparges og pynt med ørredrogn. Brug fjordrejer når der er sæson og du gider at pille dem.

Vin
En let sødmefuld tysk Riesling vil gå flot til retten. Silvaner fra Franken eller Sauvignon Blanc fra Marlborough er en anden mulighed.