Så er der langt om længe nyt på vinpusher.dk. 6 stenhårde måneder fra januar til juni har kastet 272 sider kogebog af sig, og nu er korrekturen endelig ovre og bogen er sendt i trykken. Der mangler lige en lille bagatel af en forside, men det bliver der arbejdet på. “VINPUSHEREN – Kogebog, rejsetips og vinoplevelser” hedder vidunderet, og den burde ramme butikkerne omkring 1. oktober. Vi er ret stolte af den. Det er den flotteste og mest alsidige bog vi har lavet. Det er kogebog møder vinbog og rejsebog, et herligt kinderæg af vinøse og gastronomiske oplevelser.

Her er en af de sjove opskrifter. En aromatisk ret med kylling, som er skabt til de fantastiske gamle Rioja’er fra Lopez de Hereida. 15-20 år gamle mirakler, som smager af vin fra før verden gik af lave.

 

Orangekylling

Facts:
Hovedret
Sværhedsgrad: 2/5
Pris pr. kuvert: 30-40 kr.

1 god kylling eller unghane Salt og peber Olivenolie 2 store løg i både 3-4 store gulerødder i skiver 2 tsk rosenpaprika 1 mild rød chili finthakket 2 fed hvidløg knust 0,25 g safran 1 stang kanel 2,5 dl hønsebouillon 2 spsk flydende honning 100 g ristede mandler 1 håndfuld frisk mynte

Parter kyllingen i overlår, underlår, vinge og bryst, skær brysterne i to stykker. Krydr kyllingestykkerne, og brun dem i olivenolie i en ovnfast gryde. Tag kyllingestykkerne op, og brun løg og gulerødder i 3-4 min. i gryden. Tilsæt paprika, chili og hvidløg, tilsæt herefter safran, kanel og hønsebouillon, og kog op. Smag til med salt og peber, og læg kyllingestykkerne (undtagen brysterne) oven på grøntsagerne og bouillonen. Dæk gryden med folie, og stil den i ovnen ved 160 grader. Læg brysterne i gryden efter 1 time, og dryp honningen ud over kyllingen. Giv kyllingen yderligere en halv time. Anret kyllingen på et varm fad eller i gryden, og drys med mandler og mynte.

Server couscous, bulgursalat eller kogte ris til.