Vinpusherens Kartoffelsuppe med frisk trøffel

Home/Alle indlæg, Mad/Vinpusherens Kartoffelsuppe med frisk trøffel

Vinpusherens Kartoffelsuppe med frisk trøffel

2 finthakkede løg
30 g smør
3 finthakkede hvidløg
150 g finthakket selleri
1/2 fl tør hvidvin
1,5 liter Hønsefond ( eller vand + 3 Knorrterninger)
400 g grofthakkede kartofler
Salt og peber

20 g frisk trøffel

Pimp suppen med en eller flere af nedenstående:
Ristede bacontern eller sprødstegt parmaskinke
Persilleolie
Pocherede æg
Grillet brød og hvidløg til at gnide

Smelt smørret i en stor gryde og sauter løgene 3-4 min ved moderat varme, tilsæt selleri og hvidløg og sauter yderligere 3 min uden grøntsagerne tager farve. Tilsæt hvidvin og kog ind til ca. det halve. Tilsæt fond og kartofler og lad suppen koge forsigtigt 30-40 min. Blend den herefter grundigt, smag den til og  hold den varm. Fordel den i skåle og riv frisk trøffel udover, når skålene står på bordet.

Gør evt. suppen fyldigere med nogle eller alle af ovenstående forslag.

Trøffeltip: Opbevar din friske trøffel i en plastikbøtte med låg sammen med 4-8 æg. Æggene suger trøffelaromaen til sig gennem skallen, så de pocherede æg kommer til at smage af trøffel. Eller brug æggene til røræg eller omelet.

Vin: Kræver en fyldig og fedmefuld hvidvin uden for meget syre. Chardonnay fungerer fint, men jeg synes at top Silvaner fra Franken, hvid Nordrhône eller Humagne Blanche fra Schweiz vil være sjovere.

About the Author:

Michael Poulsen
Vinpusheren, Michael Poulsen, er forfatter til de tre anmelderoste og prisvindende ”Vinpusher” kogebøger, og han har også skrevet artikler til en række danske medier. Michael har uddannet sig på the Wine and Spirit Education Trust i London og har arbejdet 15 år i vinbranchen. I dag driver Michael sin egen butik Vinpusheren i Højbjerg ved Århus.

Leave A Comment

Denne hjemmeside bruger et par enkelte cookies til bl.a. statistik. Læs mere Det er OK