Sidste fredags arrangement på Restaurant Substans var en stor succes. Eftermiddagens smagning “VM i hvidvin” var lidt af et tilløbsstykke, som gav et interessant resultat, mere om det senere. Aften arrangementet på Substans var totalt udsolgt og alle havde en forrygende aften. Substans’s køkkenet var skarpt og særligt kombinationen af Arneis Brico del Ciliegie og stegte kammuslinger med blåmuslingebouillon samt en helt fantastisk servering af sommerbuk, lammesky og foie gras creme med Santenay Vieilles Vignes fra Muzard var aftenens højdepunkter. Ja og så satte Malats Riesling Trockenbeerenauslese 2009 et værdigt punktum for aftenen.

Rainer Sauer og sønnen Daniel

Men tilbage til det uofficielle og helt uformelle VM i hvidvin. Ca. 70 engagerede jurymedlemmer deltog i smagningen af 12 hvidvine fra anerkendte topproducenter i hele verden i prisklassen 75-150 kroner. Hver jurymedlem skulle udnævne sine 3 favoritter, og det gav følgende resultat:

1. Rainer Sauer Silvaner Freiraum 2011, Franken, Tyskland – 65 point

2. Kumeu River Chardonnay Estate 2008, Kumeu, New Zealand – 36 point
3. Albert Boxler Pinot Blanc 2010 – 35 point
4. Rainer Sauer Riesling Kabinett Escherndorfer Lump 2011, Franken, Tyskland – 33 point
5. Malat Riesling Gottweiger Berg, Kremstal, Østrig – 30 point
6. Willi Schaefer Riesling Kabinett Graacher Dompropst, Tyskland – 29 point

Tak for deltagelsen, det var rigtig sjovt og lærerigt at høre og se de mange kommentarer. Jeg har trukket lod mellem alle stemmesedlerne og 3 fl. hvidvin. Vinderen blev Kurt Nicolaisen, Åbyhøj.

Vi ses til næste arrangement

Vinpusheren