Bagt Aubergine med spicy mandel/peberpesto

Bagt Aubergine med spicy mandel/peberpesto

Ny Vinpusher opskrift 

4 personer - arbejdstid 20-25 min

3-4 friske auberginer ( de skal være hårde)
Lage: 5 dl vand, 50 g salt, 25 g sukker, 2 skiver citron 

100 g afskallede marcona mandler
250 g brændte røde peberfrugter
2 fed hvidløg
1 spsk harissa (chilipasta)
1 tsk røget paprika
1 dl god olivenolie
3 spsk citronsaftSalt og peber

Marinade: 1 dl olivenolie, 1 fed knust hvidløg, 1 tsk røget paprika, friskkværnet peber

Evt: Frisk koriander, persille eller oregano til pynt

Pisk ingredienserne til lagen grundigt sammen. Skær auberginerne i 3 cm tykke skiver, placer dem i lagen og lad dem trække ½-1 døgn.

Rist mandlerne 5 min i en 200 grader varm ovn til de er lysebrune. Blend mandler, hvidløg, peberfrugter, harissa og paprika. Tilsæt olie lidt ad gangen og smagt til med citronsaft, salt og peber. Køl pestoen ned

Tag auberginerne op af lagen, dup dem tørre og vend dem i marinaden. Bag dem 15-20 min ved 250 grader, indtil de er mørkt gyldne og møre. Server dem ovenpå pestoen, pynt med friske krydderurter og server evt. fladbrød, pita eller andet godt brød til.

Vin: Drik solmoden, frugtig og letkrydret rødvin til - gerne serveret kølig. Prøv f.eks. Herdade de Rocim Indigena 2018.

Tilbage til blog