Ny Vinpusher opskrift
4 personer - arbejdstid 20-25 min
3-4 friske auberginer ( de skal være hårde)
Lage: 5 dl vand, 50 g salt, 25 g sukker, 2 skiver citron
100 g afskallede marcona mandler
250 g brændte røde peberfrugter
2 fed hvidløg
1 spsk harissa (chilipasta)
1 tsk røget paprika
1 dl god olivenolie
3 spsk citronsaftSalt og peber
Marinade: 1 dl olivenolie, 1 fed knust hvidløg, 1 tsk røget paprika, friskkværnet peber
Evt: Frisk koriander, persille eller oregano til pynt
Pisk ingredienserne til lagen grundigt sammen. Skær auberginerne i 3 cm tykke skiver, placer dem i lagen og lad dem trække ½-1 døgn.
Rist mandlerne 5 min i en 200 grader varm ovn til de er lysebrune. Blend mandler, hvidløg, peberfrugter, harissa og paprika. Tilsæt olie lidt ad gangen og smagt til med citronsaft, salt og peber. Køl pestoen ned
Tag auberginerne op af lagen, dup dem tørre og vend dem i marinaden. Bag dem 15-20 min ved 250 grader, indtil de er mørkt gyldne og møre. Server dem ovenpå pestoen, pynt med friske krydderurter og server evt. fladbrød, pita eller andet godt brød til.
Vin: Drik solmoden, frugtig og letkrydret rødvin til - gerne serveret kølig. Prøv f.eks. Herdade de Rocim Indigena 2018.