Grillede Jomfruhummere

Grillede Jomfruhummere

Fantastisk sommerret, som man både fungerer som forret, snack i solen og hovedret hvis man spæder til med en salat. 

Ingredienser:

8-12 hele jomfruhummere

Salt og peber

150 g smør

1 spsk soja

3 cm finthakket ingefær

50g grofthakkede hasselnødder

25 g usaltede pistacienødder

Lidt finthakket persille

Revet skal af 1 usprøjtet citron

Citronsaft

Et godt surdejsbrød

 

Fremgangsmåde:

Flæk jomfruhummerne på langs, fjern tarmen, og giv kløerne et lille dask med en kniv så de åbner sig lidt.

Krydr jomfruhummerne med salt og peber, og pensl kødfladen med lidt smeltet smør

Smelt smørret ved medium varme. Tag smørret af varmen når det begynder at skumme, blive lysebrunt og dufte af hasselnødder. Tilsæt soja, ingefær, nødder, citronskal og persille og smag til med citronsaft. Hold smørret lunt.

Grill jomfruhummerne på en grill – 3 min. på skalsiden og 30 sek. på kødsiden. Server dem i dybe skåle, og fordel det brunede smør udover. Server godt brød til, så du kan suge smørret op.

Retten kan udbygges ved at riste små blomkålsbuketter i en anelse smør, og lægge dem i bunden af tallerkenen.

Hvid Bourgogne fra Clair er en oplagt partner til retten, som spiller godt sammen med smør, nødder og skaldyr. Men prøv også Alte Reben Silvaner fra Luckert

Tilbage til blog