Hugues Godme - tålmodighedens magi

Hugues Godme - tålmodighedens magi

Mikkeller og Vinpusheren vil med vores fælles projekt udvælge og arbejde med de bedste vinproducenter i verden og finde vinhuse som leverer exceptionel kvalitet til prisen. Vi har arbejdet med Hugues Godme i fire år, og han laver nogle af de bedste champagner  overhovedet og de er uforståeligt billige - heldigvis.

Det er super elegante, klassiske og mineralske champagner fra topmarker, der har været dyrket biodynamisk siden 2006 og hele produktionen er certificeret biodynamisk fra årgang 2013.

Hvor: 9 Rue de Verzy, 51360 Verzenay, Champagne, Frankrig
Hugues Godme bor i hjertet af Montagne de Reims, som er hjemstavn for Champagnes bedste Pinot Noir marker. Hugues Godme har udelukkende 1. Cru og Grand Cru marker, og det sikrer druemateriale af højeste niveau. Størstedelen af Hugues marker er beplantet med Pinot Noir, og derudover har han 3 mikroskopiske enkeltmarker, som er dedikeret til hver sin drue: Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. Herfra laver Hugues sine tre sjældne topvine, som du får mulighed for at købe i webshoppen i en kort periode i 2020 

Hvordan:
Hugues er en tålmodig, omhyggelig og ydmyg mand, som hellere vil arbejde i vinmarkerne end at snakke om sig selv og sine vine. Han har lavet Champagne i 30 år, de sidste 13 år har han dyrket markerne biodynamisk siden, og det er i markerne at grundlaget for den fantastiske kvalitet skabes. Det kræver stenhårdt arbejde året rundt.

Når de perfekte druer er håndhøstet, så gælder det om at gøre så lidt ved dem som muligt og lade tiden arbejde. Hugues fadgærer en del af vinen og blokerer ofte den malolaktiske gæring for at give ekstra dybde og kompleksitet og samtidig bevarer friskheden. Efter 2. gæring i flasken lagrer champagnerne ekstremt længe på bundfaldet, mimimum 36 mdr men ofte mellem 48-72 måneder, lovkravet i Champagne er 15 mdr. Vinen flaskes med lav dosage for at sikre en terroirtro, frisk og elegant husstil - lad de store brands putte masser af sukker i deres internationaliserede produkter.

Hvorfor - du skal drikke Hugues Godme fordi:
Hugues Godme gør sig umage i alt hvad han laver. Udover den meget lange kontakt med bundfaldet, så benytter Hugues også 40-65% reserve vin i sine forskellige Cuvéer, det er ekstremt og det er vel kun Krug, der bruger så meget reserve vin ( og Krug koster mindst det tre dobbelte).
Det betyder ikke at Hugues vine minder om Krug, hans stil er lettere og meget mindre oxidativ. Det er meget fine, præcise, mineralske og komplekse Champagner - den lange kontakt med bundfaldet giver kompleksitet og meget fine bobler. Måske det bedste køb i hele Champagne...Du kan smage Hugues Godme i vores Nytårskase

Tilbage til blog