Hvem er Vinpusheren egentlig?

Hvem er Vinpusheren egentlig?

Vinpusheren er synonym for Michael Poulsen, 47 årig vinhandler, kogebogsforfatter og bjergrytter. Michael har arbejdet professionelt med vin i 22 år, og navnet Vinpusheren opstod, da han skrev sin første kogebog "En Vinpushers Kogebog" der udkom i 2004, siden er der kommet yderligere to kogebøger til.

Michael har først og fremmest uddannet sig ved at besøge hundredevis af vingårde rundt i hele verden i mere end 25 år, men den teoretiske ballast er også på plads med Diploma studier på the Wine And Spirit Education i London.

Siden 2014 har Michael drevet sin egen eksklusive vinbutik Vinpusheren i Højbjerg ved Aarhus, hvor fokus er på topvine fra Champagne, Bourgogne, Barolo, Toscana, Tyskland, Østrig, Schweiz, det nye Spanien og med stigende vægt på økologiske, biodynamiske og naturlige vine. Det ambitiøse Wine Mail projekt, hvor målet er at skabe Dk's bedste vin-abonnement startede i 2020. I 2021 fik butikken i Højbjerg en lillebror, den hyggelige vinkiosk og vinbar Vinpusheren Social, som ligger ud til kanalerne på Aarhus Ø. Læs mere om de fysiske butikker her

Michaels egne favoritvine er klassisk Barolo, sur Bourgogne, hvidvine lavet på obskure lokale druer fra Schweiz eller Østrig og i stigende grad saftige lette naturlige rødvine, der serveres kolde i store glas. Der ryger også en hel del øl i tanken også, både klassiske Lagers, West Coast IPA og mere Hazy Humle. Mad og cykling er de to andre helt store passioner.

Tilbage til blog