Jordskokkesuppe med hasselnødder og pancettacrumble

Jordskokkesuppe med hasselnødder og pancettacrumble

Det er suppetid! Her er en af de mest populære opskrifter fra "Vinpusheren - Kogebog, vinoplevelser og rejsetips": En enkel, varmende og velsmagende opskrift på jordskokkesuppe - prøv den!
4 personer - arbejdstid 20 min
1 lille finthakket løg
2 spsk olivenolie
2 dl hvidvin
5 dl hønsefond eller bouillon
300 g skrællede jordskokker i tern (gerne udvandet natten over i koldt vand)
100 g kartoffel i tern
100 g knoldselleri i tern
1-2 dl piskefløde
Citronsaft
Salt og peber
100 g hasselnødder
2 spsk olivenolie
1 tsk fint salt
6-8 tynde skiver pancetta
Evt. lidt friskhøvlet trøffel eller trøffelolie
Fremgangsmåde:
Sauter løg i oliven, olie i 2-3 min. tilsæt hvidvin, og kog det ind til det halve. Tilsæt fond og grøntsager, og lad det koge 20-25 min. under låg.
Vend imens hasselnødderne i olivenolie og salt, og bag dem 5-7 min. i en 225 grader varm ovn. Bag derefter pancettaen på en bageplade med bagepapir, indtil den er gylden og sprød. Lad herefter nødder og pancetta køle af.
Blend suppen grundigt, når grøntsagerne er kogt møre,. Kog herefter suppen op med 1 dl fløde, smag til med salt, peber og citronsaft, og juster konsistensen med mere fløde eller fond. Skum evt. suppen op med en stavblender til sidst, og server den i små varme skåle. Drys hakkede hasselnødder og smuldret pancetta udover, og pynt evt. med trøffel, trøffelolie eller bare en god olivenolie.
Tips og Tilbehør:
Suppen fungerer også godt i en vegetar/vegansk udgave, undlad fløden, suppen er fyldig nok uden, og drop pancettaen. Tilsæt evt. lidt hårdt ristede svampe, croutoner eller chips af jordskokker for at få lidt ekstra sprødhed.

Vin:
Denne opskrift er udviklet til klassisk smørfred, cremet og relativ frisk Chardonnay fra Bourgogne eller kølige oversøiske klimaer som Oregen, Santa Rita Hills, Gippsland og Tasmanien i Australien eller New Zealand. Men prøv den til Christina Orange Chardonnay 2017 fra Wine Mail Natur #1.
Tilbage til blog