Kaviar med jordskokker og hasselnødder

Kaviar med jordskokker og hasselnødder

Hermed en ny Vinpusher opskrift lige i tid til kaviar og champagnesæsonen, det burde sådan set altid være kaviar og Champagnesæson! Anyways så er det her en af mine favoritretter med kaviar, det er nemt og smager fantastisk. Perfekt som Amouse Bouche eller første forret på nytårsmenuen.

4 personer - arbejdstid 20 min

4 store jordskokker
Sødmælk
Citronsaft
40 g smør
salt og peber
Fritureolie
1 spsk finthakkede ristede hasselnødder fra Piemonte
4 tsk kaviar, gerne Prunier

Skræl jordskokkerne og udvand dem natten over i koldt vand med et par skiver citron. Skær de 3 af dem i små tern og kog dem forsigtigt i mælk til de er møre, dup dem helt tørre og rene. Smelt smøren i en gryde og lad det brune, tag det af blusset når det skummer og dufter af hasselnødder. Blend jordskokker med det brunede smør og smag til med salt, peber og en anelse citron saft. Lad pureen køle ned til stuetemperatur. Skær i mellemtiden den fjerde jordskok i tynde strimler på mandolinjern eller med en kartoffelskræller, frituresteg strimler i moderat varm olie til de er lysebrune, lad dem dryppe på køkkenrulle og salt dem forsigtigt.

Anret puréen i bunden af fire små skåle ( Kasper Würtz naturligvis),drys med hasselnødder, læg en stor tsk kaviar på toppen og pynt med jordskokke chips og server resten ved siden af.

Vin: Retten kræver en meget fyldig og gerne moden Champagne eller prøv en fræk variant vores Petite Arvine fra Schweiz' bedste vinhus Histoire D'Enfer. Det er kæmpe hvidvin med fylde, syre og en unik saltet finish som matcher kaviaren.

Tilbage til blog