Gå til indhold

Gratis fragt ved køb over kr. 1.000,- overalt i Danmark. Vi sender indenfor 1-3 hverdage.

Madrid Love Story

Madrid Love Story

Madrid Love Story

Det var ikke kærlighed ved første blik! En sen oktober aften for 17-18 år siden, træls flyvetur og træt 5-årig siddende på skuldrene midt i mylderet på Gran Via, alt for hektisk for en stresset vinhandler. Tapas turistfælden, som vi dumpede ind på i mangel på tid og research var tilsvarende hektisk og ulidelig, barnet faldt i søvn og næsten morgen videre til Dansk Vestindien uden egentlig at se Madrid.

Vi startede vores andet forsøg en kølig men solbeskinnet november dag i et stadig Coronapræget Madrid sidst i 2021. Tog en Taxa til kongepaladset og blev omfavnet af den smukke hvide by, ser Tolkiens og Peter Jacksons version af Minas Tirith på den indre nethinde, og slentrede herefter gennem de smukke gader ned mod plaza mayor, plaza del carmen og puerto del sol og ned til al menneskemyldret, et afdæmpet menneskemylder i november 2021 og back to normal før påske i 2022. Gran Via og de omkringliggende shopping strøg er imponerende, men butikkerne kender vi jo fra alle andre storbyer, og det er ikke her Madrid har sin fantastiske charme. Bevæg dig en eller to gader væk fra hovedstrøgene, og du havner i en helt anden verden, væk er horderne af turister og tilhørende turistfælder, her er gaderne små og hyggelige, de solbeskinnede pladser mange og du finder alt hvad en gastronoms hjerte begærer: Restauranter på alle niveauer og fra de fleste køkkener, verdensklasse vinbarer, microbryggerier, delikatesse butikker og skinke over alt.

Tag til Salamanca kvarteret for at opleve smukke gader, velrestaurererede bygninger, eksklusive butikker og restauranter, det lugter af Chelsea og Mayfair, vejret er bare bedre og maden billigere. Fedt sted at bo, hvis man ikke vil bo i menneskemyldret. Chueca og Justicia kvartererne er mindre polerede og mere eklektiske, men udvalget af restauranter og barer er endnu sjovere. Stemningen er fantastisk klokken 22-23.00 selv en mandag i april eller en kold novemberaften. Madrid er by der skal gennemtrawles på gåben og det er nemt, sikkert og man kan se meget på en dag eller to. Husk at sætte dig med jævne mellemrum og se livet passere forbi, det aldrig for tidligt at begynde at drikke i Madrid!

Der en distingveret ro og skønhed over Madrid kombineret med alle storbyens muligheder indenfor gastronomi og kultur, som placerer byen blandt mine all time favorit byer – jeg føler mig fantastisk godt tilpas her og har lyst til at udforske et nyt hjørne, hver gang jeg falder over et. Det har taget to gange to dage over det sidste halvår at tabe mit hjerte her, det gastronomiske er en af hovedårsagerne til at tage til Madrid og her er en lille lynguide.

 

Mercado’er og Food Halls:
Glem alt om danske eller amerikanske stormagasiners sløje food courts og elendige fastfoods. I Madrid vil de noget med deres madmarkeder, og de er sjovere og betydeligt mere velsmagende end vi er vant til.
Mercado de San Miguell på Plaza San Miguel beskrives i de fleste turistguides, og det er også et cool sted og et besøg værd, priserne er lidt opskruede og flere af de andre markeder er sjovere. Mercado de La Paz i Salamaca er det mest autentiske og først fremmest et fremragende sted at købe skinke, ansjoser og andet godt med hjem, men morgenmad og frokost kan også klares billigt og på autentisk Madrilensk maner. Mercado San Anton i Chueca er sjovere til aften med masser af spisemuligheder og en lækker livlig tagterrasse, og så er der masser af restauranter, barer og cervezeria’er i samme område. Gourmet Experience i El Corte de Ingles ved Gran Via er en upscale food court med masser af muligheder for gourmet burgers, tapas, grillet kød, søde sager, cocktails, vin og så er der samtidig en virkelig lækker vin og delikatesse afdeling. Den endnu mere eksklusive Food Hall Galeria Canelejas ved siden af Four Seasons hotellet byder på østers, caviar, hundedyr Bellota skinke, fine dinning tapas kombineret med mere jordnære tapas steder, etniske køkkener og gourmet burgers. Fedt sted, hvis vejret er dårligt, 19.86 by Ruben Arnanz er især en anbefaling værd! Lækre innovative tapas serveringer, alt vi fik fra hummus, til skinke, grillede pebre og små grillede spyd med segreto iberico var lækkert.

 

På 1. klasse
Madrid kan både det jordnære og det eksklusive, og jeg oplever, at det super eksklusive er noget billigere her end i London, New York eller Singapore. Mandarin Oriental Ritz’s regale hvide bygning og tjenere i fuld ornat skriger penge, mange penge, men ikke desto mindre er deres gårdhave et fantastisk sted at sidde en solrig eftermiddag. Placeringen tæt på Prado Museet, gør det til et oplagt pit stop før eller efter kunsten. Haven er smuk og rolig, selv om du kun er få meter fra en af Madrids mest trafikerede gader. Der er masser af Champagne på køl, cocktails er lavet af eksperter og maden er fornuftig. Så træk stikket et par timer her og glem at du sidder på en af byens dyreste adresser. I samme stil er Dani’s Brasserie på 7. sal i Four Seasons smukke og imposante bygning. Tjenernes stil er mere afslappet, tagterrassen knap så velfriseret, men til gengæld lufter det og der er fin udsigt over indre by. Vinkortet er tykt og fyldt med ubehagelige ting og maden er bestemt en tur værd. Som navnet antyder, så er Dani’s Michelin Kokken Dani Garcias jordnære del af imperiet. Det gør det hverken billigt eller kedeligt, mange lækre delevenlige retter, tempurarejer og de forskellige variationer af rå tun var fremragende og de fleste af de traditionelle kød og fiskeretter har fået et spændende tvist.

 

Lad være med at sige det til nogen:
Jeg har af bitter erfaring lært, at man ikke skal anbefale alt for mange de gode steder – det kan ende med man ikke selv kan få bord. Men her er nogle af de lidt mere hemmelige steder i Madrid. Roostiq i den fede del af Chueca kvarteret tæt på Mercado San Anton er en herlig moderne restaurant med et virkelig godt internationalt vinkort. Maden er enkel og præcis, råvarefokuseret og med grøntsager fra egen gård. Har spist her to gange og alt der kommer ud af køkkenet spiller. De laver napolitanske pizzaer af fin kvalitet, fordi de ikke kan lade være, men det kødet og grøntsager fra grillen, som er mesterstykket. Start med deres episke version af flæskesvær, hop på verdens mest enkle tomatsalat  (3-4 cm tykke skiver couer de bue tomat, salt og olivenolie), og kør videre med grillede peberfrugter og porre fra egen have. Slut af med et stykke grillet fisk, en krogmodnet bøf eller Pluma fra Iberico gris – det hele spiller og stemningen er lokal. Angelita blot en gade bag Gran Via er af samme støbning, vinkortet en tand bedre og med fantastiske muligheder på glas. De har styr på det, drik moderne spansk vin eller dyr fransk vin billigere end i Frankrig. De kan også noget med cocktails og så er maden moderne, præcis og elegant med fokus på sæsonens råvarer. Husker bl.a en smuk kølig suppe på brændte peberfrugter med råmarineret sværdfisk og en fantastisk tatar.  La Marucca Velasquez i Salamanca er større og mere larmende sted, hvor du kan booke bord helt ind til 23.30. Men stedet er cool og de opdaterede tapas er smagfulde og intense, fantastiske Patatas Bravas, gode ansjoser og skinke og alt mulig andet godt. Der er højt til luftet, stemningen uprætentiøs og herlig spansk.

Her kan du Bo:

Totem Hotel 4*
Cool hotel med hyggelig bar, perfekt location i Salamanca

The Pavillons 5*
Lidt anonymt og knap nok 5 stjernet hotel, men god location og rimelig billigt

Ritz-Mandarin Hotel eller Four Seasons 5*
Hvis den skal have fuld pedal!

Tilbage til blog