Mas Foraster - Spansk Revolution

Mas Foraster - Spansk Revolution

Vi har opstøvet en ny spansk kultejendom i den lille appellation Conca Barbera, som ligger for foden af Prades bjergene nord for Tarragona og knap 100 km vest for Barcelona. Ejendommen Mas Foraster er en gammel familieejendom, som går tilbage til 1828, men det er i det nye årtusinde revolutionen er sket. Man har omlagt til økologi og fokuserer på unikke lokale druer som Trepat og Macabeo, man høster tidligt og laver ekstremet elegante vine med meget moderat alkohol, som udgangspunkt 12,0%.

Fokus er på den stort set ukendte røde drue Trepat, som er et nordspansk alternativ til Pinot Noir. Druen har historisk set været brugt til at lave Rosé Cava på, men Mas Foraster har revolutioneret måden at tænke druen på. De laver en stribe fremragende rødvine på Trepat og arbejder med lagring på både stål, brugte egefade og koniske cementæg – det er vine som elegante, saftige, bløde og enormt drikkevenlige, server dem endeligt køligt i store Bourgogneglas for at fremme elegancen og det Pinot Noir lignende udtryk. Du kan ikke finde Pinot Noir i samme kvalitet til de priser!

Derudover laver Mas Foraster også rigtig spændende, elegante og unikke hvidvine på druen Macabeo, som giver let aromatisk, friske og madvillige hvidvine. Mas Foraster eksperimenterer med at give Macabeo skindkontakt, det giver mere struktur og kompleksitet til druen og begge deres to top hvidvine med henholdsvis 2 og 21 dages skindkontakt er fremragende oplevelser. Den sjældne Orangevin med 21 dages skindkontakt er forbeholdt medlemmerne af Wine Mail Natur.

Mas Foraster er certificeret økologisk, og de arbejder med spontangæring og minimal tilsætning af svovl.

Se vinene fra Mas Foraster her

Tilbage til blog