En af de letteste og mest velsmagende opskrifter fra Vinpusheren - kogebog, vinoplevelser, rejsetips (2013) - en opskrift som passer perfekt til klassisk Barolo og elegante Langhe Nebbiolo vine.
4 personer - arbejdstid 15 min.
4 vagtler
8 spsk god olivenolie
2 spsk god tyktflydende balsamico, gerne tradizionale
2 spsk god soya
revet skal af en citron
bladene fra 3 kviste rosmarin
salt og peber
300 g blå druer uden sten eller udstenede blommer
Skær/klip vagtlerne op i ryggen, tryk dem flade og salt dem let. Rør olie, balsamico, soja og citronskal sammen til det emulgere. Tilsæt rosmarin og smag til med salt og peber, gnid vagtlerne ind i marinaden og læg dem i en store fryseposer for at marinere 2-4 timer.
Halver druerne og læg dem i bunde af et ovnfast fad eller en ditto pande. Læg vagtlerne ovenpå med skindet opad og hæld marinaden udover. Steg vagtlerne 12 min ved 250 grader varmluft i toppen af ovnen, dryp vagtlerne med væden fra bunden af fadet efter 6 min. Giv evt. vagtlerne grill de sidste 30-60 sekunder, hvis de mangler lidt farve.
Tips og tilbehør: Server klassisk polenta, rodfrugtemos eller en grøn salat til.
Vin: Du skal drikke Barolo fra Principiano til, Barolo og Nebbiolo fra Porro eller Bovio fungerer også fint.