Ingredienser:
1 god kylling eller unghane
Salt og peber
Olivenolie
2 store løg i både
3-4 store gulerødder i skiver
2 tsk rosenpaprika
1 rød chili i skiver
3 fed knuste hvidløg
¼ g. safran
1 stang kanel
2,5 dl hønsebouillon
2 spsk. flydende honning
100 g ristede mandler
1 håndfuld frisk mynte
Fremgangsmåde:
Parter kyllingen i overlår, underlår, vinger og bryster – skær brysterne i to stykker. Krydr kyllingestykkerne, og brun dem i olivenolie i en ovnfast gryde. Tag kyllingestykkerne op, og brun løg og gulerødder i 3-4 minutter i gryden. Tilsæt paprika, chili og hvidløg, tilsæt herefter safran, kanel og hønsebouillon og kog op. Smag til med salt og peber, og læg kyllingestykkerne (undtagen bryststykkerne) oven på grøntsagerne og bouillonen. Dæk gryden med stanniol, og stil den i ovnen ved 160 grader. Læg brysterne i gryden efter 1 time, og dryp honningen ud over kyllingen. Giv kyllingen yderligere 30 minutter i ovnen.
Anret kyllingen på et varmt fad eller i gryden, og drys med mandler og mynte. Server med couscous, bulgursalat eller kogte ris til.
Mad og Vin:
Drik klassisk Rioja som Vina Tondonia Riserva fra Lopez Heredia, kølig Grenache fra Sierra de Gredos, Giro fra Pepe Mendoza i Alicante, eller en fræk orangevin fra Peter Uhler.