1,5 kg osso buco
Salt og peber
hvedemel
3 store gulerødder i små tern
2 store løg i små tern
6 stængler bladselleri i små tern
2 fed hvidløg – finthakket
5-6 ansjos filletter - finthakket
3 spsk hakket stilk af bredbladet persille
4 laurbærblade
½ fl. Tør hvidvin
1 ds flåede tomater
Olivenolie
Salt og peber
Gremolata:
2 fed finthakket hvidløg
Revet skal af to citroner
Bladene af et lille bundt bredbladet persille
Evt. hakkede blade fra bladsellerien
2 spsk hakkede mandler
Skær kødet fra marvbenene og fjerne de værste scener og hinder, og skær kødet i store klumper af 3-5 cm. Krydr dem med salt og peber og vendt dem i hvedemel. Varm en stor ovnfast gryde på medium høj varme, tilsæt olivenolie og sauter grønsagerne heri i 4-5 min. Brun i mellemtiden kødet og marvbenene i olivenolie på en separat pande ved høj varme ( gør det over et par gange, så panden ikke bliver overfyldt). Hak de flåde tomater groft og tilsæt dem til grønsagerne, tilsæt hvidløg, ansjos, persille stilk og laurbær og lad simre et par minutter inden vinen tilsættes. Lad vinen koge ind til det halve, tilsæt det brunede kød og marvbenene og dæk det hele med koldt vand (minimum en liters penge). Bring det hele i kog, læg låg på gryden og stil den i ovnen 3 timer ved 160 grader, rør i gryden en gang eller 2 undervejs.
Server med gremolata, kogte ris eller mos på rodfrugter. Eller endnu bedre virkelig godt og rustiks surdejsbrød
Drik klassisk Italiensk rødvin til Barbera d'Alba, Chianti eller prøv Sierra de Gredos Grenache fra Vinadores des Gredos eller 4 Monos.