Weingut Schneider – historien om det perfekte klima og tysk Pinot Noir på toppen

Weingut Schneider – historien om det perfekte klima og tysk Pinot Noir på toppen

Mikkeller og Vinpusheren vil med vores fælles projekt udvælge og arbejde med de bedste vinproducenter i verden og finde vinhuse som leverer exceptionel kvalitet til prisen. Vi har arbejdet med familien Schneider i fire år, og brødrene Cristoph og Johannes laver fremragende hvidvine, rødvine og rosé fra den fantastiske Weiler Schliph mark

Hvor: Lörracher Strasse 4, 79576 Weil am Rhein, Baden, Tyskland
Familien Schneider hører til i den lille by Weil am Rhein, som ligger få kilometer fra den Scweiziske grænse og storbyen Basel. Men det mærker man ikke, når tager familiens firehjulstrækker op i den meget stejle Weiler Schliph mark – her smukt og stille. Fra den sydvendte skråning er der en imponerende udsigt over Basel og det nordlige Schweiz, vi er i det allersydligste Tyskland, og der er et ganske særligt klima. Varme luftstrømme trækker op fra Rhônedalen gennem The Belfort Gap og skaber det varmeste mikroklima i Tyskland lige præcis der, hvor familien Schneiders vinstokke gror.

Hvordan:
Det er unge Christoph Schneider, der har overtaget ansvaret for mark og kælder, og han har i længere tid arbejdet økologisk og er nu påbegyndt certificeringsprocessen, og han eksperimenterer også med spontan gæring og orangevin. Familien arbejder stenhårdt i marken uden brug af pesticider, der håndhøstes og vinen lagrer på en blanding af ståltanke, nye og brugte egefade. Rødvinene laves alle på Spätburgunder, som er det tyske navn for Pinot Noir, med nænsom ekstraktion og lagring primært på brugte egefade. Hvidvine laves på et væld af forskellige druer som Gutedel (Chasselas), Weissburgunder, Grauburgunder, Chardonnay og endda en hvid på Pinot Noir, de fleste lagres på ståltanke eller store brugte egefade for at bevare frugt og friskhed.


Hvorfor - du skal drikke Weingut Schneider fordi:
Christoph Schneider er sindssygt dygtig og han laver nogle af Tysklands bedste vine både rød og hvid. Spätburgunderne (Pinot Noir’ene) er blandt de mest elegante og længelevende tyske eksemplarer af Pinot Noir, de har en meget ren, velbalanceret og elegant frugt, og de folder sig først rigtigt ud når de er 4-5 år gamle. Det er vine, som konkurrerer med langt dyrere røde Bourgogner. Hvidvinene er ligeså interessante, Gutedel og Pinot Noir Blanc de Noirs er lette, elegante og saftige sommervine, men Weissburgunder og Grauburgunder fra Weiler Schliph marken er fyldigere, mere komplekse og seriøse hvidvine – og fremragende madvine.

Find Schneiders vine i webshoppen

Tilbage til blog