Asparges og Vin - Den umulige grøntsag?

Asparges og Vin - Den umulige grøntsag?

Vin og asparges kan være en vanskelig størrelse, og det bliver ofte gjort til et kæmpe problem. Så svært er det ikke! Vi vil godt give et alternativt og moderne bud på hvad du skal drikke til asparges. Her er to opskrifter på sommerlige retter med hvide og grønne asparges, og 6 hvidvine der på hver sin måde passer til den fremragende grøntsag.

Der er et opbrud i vin og mad, og de klassiske strukturelle tanker med at maden skal passe til vinens syre, alkohol, tannin og krop, kan afløses af mindre kassetænkende og mere kreative tanker, hvor specielt hvidvine med lav syre, salt og bitre noter, orangevine og vine lagret under flor kommer til sin ret.

Vi har samlet 6 gode bud på hvidvin fra Luckert, Paraisos Perdidos, Chevillard, Joan Rubio, Luis Perez og Erich Machherndl, som alle laver vine, der passer glimrende til asparges. Det er ikke så svært som mange gør det til. Du kan se alle vine her.

Prøv dem til en af de to opskrifter, god fornøjelse!

Hvide Asparges
Appelsin, malt, karse

Forret til 4 eller sidedish til hovedret

Ingredienser:
800 g. hvide asparges
Olivenolie

2 dl tør hvidvin
3 dl friskpresset appelsinsaft
30-40 g koldt smør i små tern
Salt og peber

Pynt:
Tynde skiver ristet rugbrød
Karse

Fremgangsmåde:
Knæk den trevlede del af aspargesene af og skræl den tilbageværende øverste del. Vend dem i lidt olivenolie, krydr dem med salt og peber og stil dem til side. Hak den kasserende del af aspargesene og smid dem i en gryde med hvidvin og appelsinsaft og lad det simre i 30 min. Si væsken og reducer ned til en let sirup

Grill de marinerede asparges 2-3 minutter på hver side og anret på et fad. Pisk den kolde smør i appelsinreduktionen og smag til med salt og peber, dryp den udover aspargesene, og pynt med flager af ristet rugbrød og karse.


Prøv MAM fra Joan Rubio, spændende hvid med lidt skindkontakt eller helt klassisk Silvaner fra Luckert

Salat af grillede grønne asparges
Gedefeta, græskarkerner, citronskal

OPSKR_ASPARGESSALAT_LOW.jpg

Ingredienser:
6-800 g. grønne asparges
150 g. gedefeta
100 g. ristede græskarkerner
Skallen af ½ usprøjtet citron


4 spsk. Olivenolie
2 spsk. Græskarkerneolie (kan erstattes af olivenolie)
1 tsk. Dijonsennep
1 spsk. Hvidvinseddike
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Rengør aspargesene og tænd op for grillen eller en grillpande. Rør olierne, sennep og eddike sammen, og smag til med salt og peber. Grill aspargesene et par minutter, og vend dem i dressingen. Anret på et stort fad eller fire mindre tallerkener og fordel feta, græskarkerne og revet citronskal udover.

Prøv med saftig, struktureret Macabeo fra Paraisos Perdidos,
eller stenet, syrefrisk Grüner fra Erich Machherndl. 

Se vores seneste video på Youtube, hvor vi går igennem alle 6 vine. Se videoen her


Tilbage til blog